Novinky

17.06.2017 20:52
Před několika dny jsem se vrátila nadšená ze Sicílie. Strávili jsme tam s rodinou 10 krásných slunečných dní a poznali jsme východní část středomořského ostrova. Jak už je pro nás obvyklé, naše dovolená měla převážně sportovně - turistický ráz. Kromě výstupů na nádherný a...
20.02.2017 20:22
Dnes bych se ráda podělila o recept na výborný kváskový chléb, který doma pravidelně peču. Stal se neodmyslitelnou součástí jídelníčku celé mojí rodiny.Už několik let mám doma pekárnu Eta Duplica Vital Plus od Oty Reisse, která je kromě programů na pečení vybavena i programem na kvašení. Mohu...
01.12.2016 22:04
Malincí obyvatelé střev jsou zapomenutým orgánem našeho těla. Mikrobiom je souhrnem miliard prospěšných i patogenních mikroorganismů, které za předpokladu, že jsou v rovnováze, našemu zdraví nejen že neškodí, ale jsou pro něj doslova nezbytné. Zdravé střevní prostředí je základem pro...
13.10.2016 19:13
Dnes bude řeč o rakytníku řešetlákovém, o šípcích a o bezinkách. Teď v říjnu je ten pravý čas vyrazit na toto "ovoce" do přírody. Nejlepší je sběr spojit s nějakým pěkným výletem. Trocha času na sběr a zpracování se určitě vyplatí, protože získáme plody čerstvé, zralé, které nikdo dlouho...
25.08.2016 20:27
Smoothie - nyní velmi moderní anglický název mixovaného nápoje, jehož základem je čerstvé (případně mražené) ovoce a zelenina. Rychle se zažil a k dostání je naštěstí už na mnoha místech. Je vhodný jako rychlá snídaně, pro ty, kterým syrové ovoce a zelenina nedělá problém na lačný...
17.07.2016 20:37
Omega-6 a Omega-3 jsou tzv. polynenasycené mastné kyseliny. Polynenasycené se jim říká proto, že z chemického hlediska mají v uhlíkovém řetězci dvě a více dvojných vazeb. Omega-6 linolová a Omega-3 alfa-linolenová kyselina patří do skupiny esenciálních mastných kyselin, to...
07.06.2016 21:05
Len se v Čechách tradičně pěstoval od dávných dob. Používal se na výrobu plátna a z jeho hnědých nebo zlatavých semínek se lisoval olej. Semínko bylo ceněno pro řadu léčivých účinků. Na nějaký čas se na tuto zdravou plodinu pozapomnělo, ale dnes se opět do kuchyní vrací a je všestranně...
18.04.2016 16:21
K napsání několika podnětů k veganství mě motivovaly dotazy mých známých. Jejich téměř dospělé děti začaly v poslední době víceméně koketovat s tímto výživovým směrem. Pro rodiče to byla nepříjemná novina spojená s řadou obav o jejich zdraví.Na wikipedii se...
15.03.2016 20:12
Už jste se jistě setkali s reklamou na laktobacily a probiotika. Ať už ve spojení s "živými" mléčnými výrobky nebo v lékárně, kde je nabízí ve formě kapslí jako pomoc při antibiotické léčbě. Víte, jak si probiotika jednoduše pěstovat doma a mít je denně po ruce jako součást běžného...
25.02.2016 15:36
Do naší kuchyně se snažím nakupovat vesměs potraviny minimálně zpracované, přirozené, pokud možno v bio kvalitě. Najít spolehlivé dodavatele těchto dobrot nebylo úplně jednoduché a samozřejmě to nějaký čas trvalo. Myslím, že dnes mám zásobování domácnosti dovedeno téměř k dokonalosti pokud jde o...
1 | 2 >>