Akce
02.03.2020 16:46
Pro Klub aktivních 55+
Ve čtvrtek 19.3. 2020 v 18 hodin v kavárně Why not Špejchar v Šeberově
Tuky zdravé a nezdravé, rafinované, nasycené a nenasycené
Esenciální mastné kyseliny, důležitý poměr mezi Omega-3 a Omega-6
Kdy jaké tuky použít - chuťové vlastnosti a tepelná stabilita tuků
Oleje v...
03.12.2019 14:03
04.09.2019 17:47
Kváskové pečení
Proč dávat přednost celozrnnému kváskovému pečivu.
Postup správné přípravy kvásku z žitné mouky.
Vhodné chlebové ingredience.
Ověřený recept na vynikající chléb.
Jakou domácí pekárnu si pořídit.
Ochutnávka chleba.
Pár předvánočních tipů na přípravu cukroví bez...
04.09.2019 17:40
Bílkoviny - základní stavební látka
Rostlinné a živočišné zdroje bílkovin.
Co je to komplexní spektrum aminokyselin.
Metabolismus bílkovin a jejich ideální množství v jídelníčku.
Bílkoviny a sport.
Jak správně vařit luštěniny, připravovat ryby a vývary z...
04.09.2019 17:24
Sacharidy a tuky - zdroj energie
Komplexní a jednoduché sacharidy.
Pozor na přidané cukry a fruktózu.
Glykemický index sacharidů, inzulinová rezistence a civilizační choroby.
Tuky zdravé a rafinované, se středně dlouhým a dlouhým řetězcem, nasycené a nenasycené.
Esenciální mastné...
04.09.2019 16:58
Zdravá výživa od A do Z
Chutné, snadno pochopitelné a zvládnutelné zdravé stravování v každodenním životě.
Sestavení zdravého talíře bez složitých omezení a bez počítání kalorií.
Zdravé jídlo versus terapeutické diety.
Jaké sacharidy, tuky a bílkoviny vybírat.
Kolikrát denně a kdy jíst,...
22.07.2019 22:10
Srdečně Vás zvu na konzultaci o výživě.
16.05.2019 18:30
16.5. proběhl ve studiu Aloha jóga velmi úspěšně seminář o využití všech prospěšných živin v rostlinné stravě, řekli jsme si jak redukovat antinutriční látky, jak správně připravovat obiloviny, luštěniny, jak odemykat oříšky a semínka, jak klíčit a jak pěstovat microgreens. Probrali jsme vše...
25.04.2019 18:30
25.4. večer v útulném prostředí studia Aloha jóga seminář úspěšně proběhl. Bylo to moc příjemné setkání, ještě jednou děkuji všem účastníkům za pozornost i za veskrze pozitivní hodnocení.
Rozebrali jsme jak skrze péči o mikrobiotu získat kontrolu nad vlastním zdravím, váhou a náladou a ...
26.03.2019 18:00
V úterý 26. 3. 2019 proběhla večerní přednáška pro Klub aktivních 55+ v kavárně Why not Špejchar v Šeberově, kde jsme probrali kolik sacharidů jíst a jakých, co se skrývá pod termíny jednoduché sacharidy, volné cukry, komplexní sacharidy a vláknina, proč je důležitý glykemický index a jak se...