Archiv článků

08.12.2015 00:00
Tak zvaná "éčka" jsou látky, které slouží ke zlepšení vlastností průmyslově vyráběných potravin, aby více chutnaly (ochucovadla a zvýrazňovače chuti), déle vydržely (konzervanty), byly barevnější (barviva) atd. Hlavním důvodem jejich používání je zlevnění a zjednodušení výroby a skladování...
28.11.2015 15:39
Tuky s trans-nenasycenými mastnými kyselinami (TFA) ze všech tuků našemu tělu škodí nejvíce. Zvyšují hladinu špatného LDL cholesterolu, snižují hladinu dobrého HDL cholesterolu a přispívají k rozvoji srdečně-cévních onemocnění. Jejich působení je dáváno rovněž do souvislosti se...
18.11.2015 23:08
Slazené nápoje jsou velmi nezdravou součástí pitného režimu mnoha lidí a jejich spotřeba neustále vzrůstá. S prevencí jejich konzumace je třeba začít již v raném věku. Nejlepší je prostě děti na jejich chuť vůbec nenaučit. Změna chuťových návyků u dětí začíná nenápadně přislazováním čaje...
08.11.2015 00:00
V první fázi fungování mých webových stránek bych chtěla v sekci články postupně probrat potraviny, které je lépe z našich kuchyní a jídelníčků raději úplně eliminovat. Na jednom z prvních míst by měl určitě figurovat glukózo-fruktózový sirup (na obalech potravin se objevuje...
Záznamy: 31 - 34 ze 34
<< 1 | 2 | 3 | 4