Hlavní chody

11.05.2020 20:53
Čočka s provensálským kořením a balkánským sýrem (ENG below) Víte, jak správně připravit čočku? Nejdůležitější je dlouhé namáčení, nejlépe do naklíčení. Semínka se odemknou, budou lépe stravitelná a živiny v nich budou daleko více využitelné. Více v mém článku na...
08.04.2020 20:05
Restovaný celer – super příloha třeba k pečenému kuřátku (ENG below) Na 4 porce potřebujeme: 800 g oloupaného celeru (bulva) 200 g cibule Polévková lžíce ghí Polévková lžíce kremžské hořčice 6 větších stroužků česneku Sůl, černý pepř a kayenský pepř Pořádně nahřejeme velkou pánev (aby...
02.04.2020 17:50
Kořenová zelenina s tempehem a kurkumovou rýží (ENG below) Na 4 porce potřebujeme: 1 kg zeleniny ve složení - 4 červené řepy, 3 mrkve, 1 celer, 1 petržel 190 g bio uzeného tempehu (1 balení) 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje Sůl Mletý černý pepř Dýňový panenský olej a dýňová...
30.03.2020 19:51
Salát s avokádem a balkánským sýrem nebo fetou (ENG below) Zeleninový salát může být nutričně hodnotným hlavním jídlem, pokud obsahuje kromě zeleniny i kvalitní zdroj bílkovin a tuků: zde balkánský sýr, dýňová semínka, avokádo a olivový olej. Salát také můžete obohatit o tyto bílkoviny –...
26.03.2020 16:04
Květákové curry (ENG below) Na 4 porce potřebujete: 1 květák 2 velké mrkve 2 velké brambory 350 g mraženého mladého hrášku 1 větší cibule 1 bio uzený tempeh 1 polévková lžíce kokosového tuku 400 ml kokosového mléka 2 čajové lžíce koření curry masala 1 kávová lžička římského kmínu ½...