Kvašení a klíčení
31.07.2020 16:27
Kvašený květák, mrkev a cibule (ENG below)
Dnes mám pro vás další jednoduchý recept na probiotickou pochoutku plnou vitamínů, minerálů, enzymů a dalších postbiotik vytvořených bakteriemi mléčného kvašení v průběhu fermentace. Podpoří zdraví střev i imunitní systém.
Květák omyjeme a rozdělíme na...
26.03.2020 17:06
Pickles, co skvěle chutná! (ENG below)
Je nabité bakteriemi mléčného kvašení, které jsou požehnáním pro naše střeva a imunitní systém!
Do vyfoceného kvašáku se vejde 1 kg zeleniny. Nejraději máme červenou řepu, mrkev, celer, petržel a cibuli, pokud možno v bio kvalitě. V kuchyňském robotu ji...
26.03.2020 17:00
Klíčené mungo fazolky - pěstuji si je v kuchyni nepřetržitě (ENG below)
Hodí se téměř do všeho - do polévek, pomazánek, salátů nebo jako příloha. Klíčením semen se zvyšuje biologická dostupnost živin - vitamínů a minerálů, složité, těžce stravitelné sacharidy se štěpí, klesá obsah antinutrientů,...
26.03.2020 16:52
Tibi vodní kefír (ENG below)
Jsem nadšeným fanouškem fermentace. Mimo jiné ráda fermentuji ovocné šťávy s bylinkami. Naše rodina tak má neustále k dispozici zdravý tibi vodní kefír s prospěšnými probiotickými bakteriemi, léčivými bylinkami, navíc jen s minimem zbytkového cukru. Je to jednoduché....