Kvašení a klíčení

26.03.2020 17:06
Pickles, co skvěle chutná! (ENG below) Je nabité bakteriemi mléčného kvašení, které jsou požehnáním pro naše střeva a imunitní systém! Do vyfoceného kvašáku se vejde 1 kg zeleniny. Nejraději máme červenou řepu, mrkev, celer, petržel a cibuli, pokud možno v bio kvalitě. V kuchyňském robotu ji...
26.03.2020 17:00
Klíčené mungo fazolky - pěstuji si je v kuchyni nepřetržitě (ENG below) Hodí se téměř do všeho - do polévek, pomazánek, salátů nebo jako příloha. Klíčením semen se zvyšuje biologická dostupnost živin - vitamínů a minerálů, složité, těžce stravitelné sacharidy se štěpí, klesá obsah antinutrientů,...
26.03.2020 16:52
Wugi kefír (ENG below) Vyzkoušejte výborný vodní kefír. Tato fermentovaná přírodní limonáda prospěje zdraví vašich střev stejně jako kvašená zelenina a kysané mléčné výrobky. Stačí rozmíchat pytlíček kultur od Wugi (www.wugi.cz) plný prospěšných bakterií a kvasinek v litru vody, přidat 2–3 lžíce...