Pečivo a zákusky

01.04.2020 19:35
Řecký jogurt s pečenými jablíčky (ENG below) Jablka (1 porce – 1 jablko) nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Poskládáme je na plech s pečícím papírem. Posypeme je mletou skořicí, mletým kardamomem a pokapeme čekankovým sirupem. Pečeme je v troubě při 180 °C asi 8–10 minut. Plnotučný...
26.03.2020 16:41
Pistáciové rohlíčky s rybízem (ENG below) Také si někdy rádi dáte malý zákusek ke kávě a zároveň se vyhýbáte cukru a mouce? Vyzkoušejte kešu – pistáciové rohlíčky s rybízem. Podle mojí dcery Báry prý nemají chybu. Na těsto potřebujete: 90 g pistáciové mouky, 70 g kešu mouky, 20 g kešu másla, 1...
26.03.2020 16:31
Sezamové sušenky bez mouky a cukru (ENG below) Sušenky bez mouky a cukru – kdo poznal kouzlo výživných jídel s nízkým glykemickým indexem, po kterých vydržíme dlouho nasyceni, ví, že omezování přidaného cukru a škrobů stojí zato. Ingredience: 100 g Tahiny pasty 150 g mandlové mouky 1 celé...
26.03.2020 16:24
Kaštanové košíčky s koriandrem (ENG beloe) Potřebujeme: hrnek (250 ml) mandlové mouky 2 polévkové lžíce mouky z jedlých kaštanů (použila jsem značku Adveni Medical) 3 polévkové lžíce Tahini pasty ze sezamových semínek 1 polévkovou lžíci mandlového másla 2 polévkové lžíce...
26.03.2020 16:18
Banánový kváskový chléb (ENG below) 4 hodně zralé větší banány 2 celá vejce 200 g špaldového kvásku (jako základ použijeme 20 g žitného kvásku, který přikrmujeme 2 dny 45 g špaldové mouky a 45 ml vlažné vody) 150 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky 50 g mandlové mouky 90 g přepuštěného...
26.03.2020 16:12
Můj nepřekonatelný kváskový chléb Základem je celozrnná žitná a špaldová mouka mletá mlýnskými kameny (používám vynikající mouku z kamenného mlýna farmy Krišnův dvůr - krisnuvdvur.cz), žitný kvásek, voda, sůl a kmín. Použiji: 280 g celozrnné žitné mouky 280 g celozrnná špaldové mouky (pokud...