Něco o mně
Vzdělání a praxe
Jsem certifikovaný výživový poradce a akreditovaný lektor a kouč v oblasti zdravého životního stylu. Vzdělávací program jsem absolvovala ve společnosti ATAC Martina Jelínka a ve společnosti NutriAcademy. V lednu 2021 jsem začala studovat v USA tréning funkční výživy Full Body System, který je veden mezinárodně uznávanou Andreou Nakayamou (The Functional Nutrition Alliance), v červnu 2022 jsem program zakončila certifikací The Functional Nutrition and Lifestyle Practitioner - FNLP (Praktik funkční výživy a životního stylu). Vzdělávám se také cestou samostudia, nové poznatky čerpám například z prací odborníků jako jsou Justin Sonnenburg, Sarah Ballantyne, Natasha Campbell-McBride, Terry Wahls, David Sinclaire a Matthew Walker. V rámci dalšího vzdělávání jsem absolvovala řadu odborných kurzů v Institutu funkční medicíny a výživy.
Od roku 2015 se profesionálně věnuji nutričnímu poradenství. O své klienty pečuji komplexně, snažím se optimalizovat všechny aspekty jejich způsobu života a dát do pohybu změny v každodenních stravovacích, spánkových, pohybových a relaxačních návycích. Dále mám zkušenosti s vedením seminářů a s publikací článků o zdravé výživě. Kromě své soukromé praxe pracuji jako nutriční terapeut v Institutu funkční medicíny a výživy.
ifmv.cz/tym/ing-renata-davidova/
Absolvované vzdělávací programy a kurzy
- V červnu 2022 jsem dokončila vzdělávací program pro Poradce ve funkční výživě - zakončeno certifikací The Functional Nutrition and Lifestyle Practitioner - FNLP (Praktik funkční výživy a životního stylu)
- V lednu 2022 jsem dokončila roční tréning funkční výživy Full Body System, který je veden mezinárodně uznávanou Andreou Nakayamou - The Functional Nutrition Alliance v USA - zakončeno certifikací The Functional Nutrition Counselor (Poradce pro funkční výživu)
- Adrenální vyčerpání (Institut funkční medicíny a výživy, květen 2022)
- Prevence onkologických onemocnění (Institut funkční medicíny a výživy, duben 2022)
- Odborný seminář 5 R protokol (Institut funkční medicíny a výživy, prosinec 2021)
- Nástroje funkční medicíny (Institut funkční medicíny a výživy, leden 2021)
- Seminář funkční výživy - testy funkční medicíny, nutriční protokoly (Institut funkční medicíny a výživy, listopad 2020)
- Doplňky stravy v klinické praxi (Institut funkční medicíny a výživy, listopad 2020)
- Low Carb diety (ATAC spol. s r.o. Martina Jelínka, 35 studijních dní, certifikát, ukončeno 10.2. 2019)
- Kouč zdravého životního stylu (NutriAcademy, s.r.o., 3 měsíce, státní zkouška, ukončeno 2. 12. 2018)
- Lektor dalšího vzdělávání (NutiAcademy, s.r.o., 3 měsíce, státní zkouška, ukončeno 2.12. 2018)
- Tajemství biologického věku (ATAC spol. s r.o. Martina Jelínka, 28 studijních dní, certifikát, ukončeno 5.9. 2016)
- Poradce pro výživu a suplementaci (ATAC spol. s r.o. Martina Jelínka, 6 měsíců denního studia, distanční forma, odborný certifikát, ukončeno 29.5. 2015)
- Vysoká škola ekonomická v Praze, Ekonomika nevýrobní sféry, Diplomová práce - Zdravotní prevence jako ekonomický faktor, ukončeno 1991
Zaměření
Specializuji se především na prevenci inzulinové rezistence – problému, který hraje významnou roli ve vzniku řady chronických civilizačních nemocí. Dále mě zajímá problematika střevní mikrobioty a zdraví střev, které je základním předpokladem správně fungujícího imunitního systému.
Cesta k funkční výživě
Původně jsem vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Moje cesta k funkční výživě vedla přes řešení vážných zdravotních problémů mých dětí, které trpěly atopickým ekzémem a chronickými záněty středního ucha. Hlubší zkoumání zdravotních problémů dcer mě přivedlo k celostnímu pohledu na zdraví člověka a k zájmu o funkční medicínu, kdy je ve hře vždy více faktorů, od zdravé výživy přes práci se stresem, dostatečný spánek, nalezení správných způsobů relaxace, pohybových aktivit, až po naplňující vztahy.
Volný čas
Miluji cestování a přírodu, hlavně hory. Věnuji se vysokohorské turistice, skialpinismu, běžkování a jízdě na horském kole. Baví mě vaření, vymýšlení nových receptů z kvalitních surovin (vždy bez cukru) a fermentace potravin včetně kváskového pečení.