Hustá polévka s ječnými kroupami a červenou čočkou

Hustá polévka s kroupami a červenou čočkou (ENG below)

Na 2 l polévky potřebujeme:

  • 500 ml hovězího vývaru (2 kostky hovězího bujónu)
  • 100 g ječných krup
  • 100 g loupané červené čočky
  • 200 g oloupané a nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • Lžíce přepuštěného másla ghí
  • 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • Sůl
  • Barevný pepř
  • Polévková lžíce sušené majoránky
  • Polévková lžíce sušeného medvědího česneku
  • Polévková lžíce směsi polévkových bylin

Kroupy a čočku si předem namočíme do vody (asi na 4 hodiny), pak vodu slijeme a v čisté vodě kroupy s čočkou vaříme asi 15 minut, přilijeme 500 ml vývaru a přidáme zeleninu krátce orestovanou na pánvi s ghí. Vše vaříme dalších 10–15 minut, tak aby kroupy i zelenina byly měkké. Červená čočka se téměř rozvaří a polévku zahustí. Přidáme lahůdkové droždí, bylinky, sůl a pepř. Můžeme použít i čerstvé bylinky.

Earthy Soup with Groats and Red Lentils

For 2 l of soup you will need:

  • 500 ml of beef broth (2 cubes of beef broth)
  • 100 g of barley groats
  • 100 g of peeled red lentils
  • 200 g of peeled and sliced ​​root vegetables (carrot, celery, parsley)
  • A tablespoon of ghee butter
  • 2 tablespoons of delicate yeast
  • Salt
  • Coloured pepper
  • A tablespoon of dried marjoram
  • A tablespoon of dried wild garlic
  • A tablespoon of a mixture of soup spices

Soak the groats and lentils in water (for about 4 hours). Put the groats and lentils to a pot with new water and boil them for about 15 minutes. Briefly fry the vegetables on ghee in a pan. Add 500 ml of broth and the fried vegetables into the pot. Cook for extra 10-15 minutes to make the groats and vegetables soft. The red lentils will thicken the soup. Add yeast, herbs, salt, and pepper. You can also use fresh herbs.