"Nejhorší vizitkou výživového specialisty je klient, který přemýšlí nad každým soustem s pocitem stresu a v hlavě nebo v kapse nosí kalkulačku kalorií".

Cesta ke zdravému stravování nevede zdaleka jen přes počítání kalorií. Mnohem důležitější je přemýšlet o tom, jaké potraviny kupujeme a z jakých zdrojů, jak je upravujeme, jaké přirozené živiny a jaká aditiva obsahují a jestli jsou čersrvé.

Představte si pomyslný talíř, který je rozdělen na čtvrtiny. Dvě čtvrtiny jsou naplněny různými druhy sezónní zeleniny a ovoce, převažovat by měla zeleniny, částečně syrová, částečně tepelně upravená.Třetí čtvrtina patří kvalitním bílkovinám z luštěnin, ryb, ořechů a semen, masa, mléčných výrobků a vajec. Čtvrtá pak kvalitním, nejlépe celozrnným polysacharidům. Porce jsou doplněny kvalitními tuky a oleji. Talíř obsahuje dostatek vlákniny, minimum přidaného cukru a je doplněn sklenicí čisté vody. Hotovo a dobrou chuť!

 Ke zdravému jídlu nezapomeňte přidat dobrou náladu, hezké vztahy, každodenní pohyb a odpočinek.

Ráda Vám pomohu s přípravou zdravého talíře. i s  realizací přínosných změn ve  Vašem stylu života.

Pečujte o sebe!

Buďte zdravější, šťastnější a krásnější navzdory věku.

 

Novinky

07.06.2016 21:05
Len se v Čechách tradičně pěstoval od dávných dob. Používal se na výrobu plátna a z jeho hnědých...
18.04.2016 16:21
K napsání několika podnětů k veganství mě motivovaly dotazy mých známých....
15.03.2016 20:12
Už jste se jistě setkali s reklamou na laktobacily a probiotika. Ať už ve spojení s "živými"...
25.02.2016 15:36
Do naší kuchyně se snažím nakupovat vesměs potraviny minimálně zpracované, přirozené, pokud možno v...
27.01.2016 17:27
Vznik pojmu junk food se datuje víceméně do druhé poloviny 20. století v USA po rozvinutí...
19.01.2016 00:00
Můj talíř (MyPlate) vznikl v USA, kde před několika lety nahradil zastaralou...
08.01.2016 00:00
Sůl je důležitou součástí naší stravy, protože obsahuje sodík a chlor. Sodík brání ztrátám...
18.12.2015 00:00
Bílá mouka, především pšeničná, se stala základem stravování mnoha lidí. Je většinou součástí...
08.12.2015 00:00
Tak zvaná "éčka" jsou látky, které slouží ke zlepšení vlastností průmyslově vyráběných potravin,...
28.11.2015 15:39
Tuky s trans-nenasycenými mastnými kyselinami (TFA) ze všech tuků našemu tělu škodí nejvíce....
<< 1 | 2 | 3 >>