Banánový kváskový chléb

Banánový kváskový chléb (ENG below)

  • 4 hodně zralé větší banány
  • 2 celá vejce
  • 200 g špaldového kvásku (jako základ použijeme 20 g žitného kvásku, který přikrmujeme 2 dny 45 g špaldové mouky a 45 ml vlažné vody)
  • 150 g špaldové celozrnné jemně mleté mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 90 g přepuštěného másla ghí
  • kávová lžička skořice a vanilky
  • kávová lžička bio kypřícího prášku bez fosfátů
  • 50 g čekankového sirupu
  • hrst vlašských ořechů a strouhaného kokosu na posyp

Ingredience pečlivě propracujeme v těsto, které nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 75 minut na 160 °C. Plátky banánového chleba jsou výborné nahřáté na suché pánvi, ozdobené řeckým jogurtem.

Sourdough banana bread

  • 4 ripe large bananas
  • 2 whole eggs
  • 200 g of spelt sourdough (use 20 g of rye sourdough as a base and add 45 g of spelt flour and 45 ml of lukewarm water for 2 days)
  • 150 g wholegrain spelt fine ground flour
  • 50 g almond flour
  • 90 g of melted ghee butter
  • a teaspoon of cinnamon and vanilla
  • a teaspoon of organic baking powder without phosphates
  • 50 g chicory syrup
  • a handful of walnuts and grated coconut for sprinkling

Mix the ingredients into a dough, pour it into a mold and bake it in a preheated oven at 160 ° C for 75 minutes. Slices of banana bread can be heated in a dry pan, and served with Greek yogurt.