Wugi kefír

26.03.2020 16:52

Wugi kefír (ENG below)

Vyzkoušejte výborný vodní kefír. Tato fermentovaná přírodní limonáda prospěje zdraví vašich střev stejně jako kvašená zelenina a kysané mléčné výrobky. Stačí rozmíchat pytlíček kultur od Wugi (www.wugi.cz) plný prospěšných bakterií a kvasinek v litru vody, přidat 2–3 lžíce cukru a hrst lyofilizovaného ovoce – já mám nejraději černý rybíz. Nápoj nechávám prokvasit ve sklenici s víčkem 4–5 dní, aby zbytkový cukr byl minimální.  

ENG Try excellent water kefir. This fermented natural lemonade will benefit your gut health as well as fermented vegetables and fermented dairy products. Just mix a bag of cultures from Wugi (www.wugi.cz) full of beneficial bacteria and yeast in a liter of water, add 2-3 tablespoons of sugar and a handful of lyophilized fruits – I prefer blackcurrants. I let the drink ferment in a glass with a lid for 4-5 days to minimize residual sugar.