Archiv článků

31.07.2020 16:27
Kvašený květák, mrkev a cibule (ENG below) Dnes mám pro vás další jednoduchý recept na probiotickou pochoutku plnou vitamínů, minerálů, enzymů a dalších postbiotik vytvořených bakteriemi mléčného kvašení v průběhu fermentace. Podpoří zdraví střev i imunitní systém. Květák omyjeme a rozdělíme na...
20.07.2020 21:27
Špenátová polévka se slaninou (ENG below) Na 2 litry polévky potřebujeme: 800 g mraženého špenátu 6 středně větších brambor 250 ml řeckého jogurtu (10 % tuku) 4 polévkové lžíce lahůdkového sušeného droždí 1 polévková lžíce ume octa 8–10 stroužků česneku 1 čajovou lžičku celého kmínu Mletý...
14.07.2020 19:02
Quinoový salát (ENG below) Quinou (merlík chilský) jsem poprvé ochutnala před lety v Peru. První balíček této bezlepkové pseudoobiloviny jsem si domů přivezla právě odtud. Až poté jsem zjistila, že se dá koupit i u nás. Od té doby tuto nutričně bohatou potravinu, které si cenili už staří...
13.05.2020 11:07
Kváskové čokoládové muffiny ze špaldové mouky (ENG below) Milovníci vysokoprocentní čokolády s přirozenou chutí ovoce tento dezert jistě ocení. Chuť kvalitního kakaa není potlačena cukrem. Dezert je doslazen pouze čekankovým sirupem na bázi vlákniny inulin, který není zdrojem energie pro nás,...
11.05.2020 20:53
Čočka s provensálským kořením a balkánským sýrem (ENG below) Víte, jak správně připravit čočku? Nejdůležitější je dlouhé namáčení, nejlépe do naklíčení. Semínka se odemknou, budou lépe stravitelná a živiny v nich budou daleko více využitelné. Více v mém článku na...
21.04.2020 19:29
Kokosky – super jednoduchý, rychlý a zdravý dezert (ENG below) Potřebujeme: 200 g bio strouhaného kokosu (musí být kvalitní a čerstvý, jinak kokosky budou suché) 5 bílků Špetku soli Vanilku Čekankový sirup, stévii, nebo Erythritol na oslazení podle chuti (kokos je sladký, proto nemusíme...
12.04.2020 20:54
Kváskový mazanec z celozrnné špaldové mouky (ENG below) Na těsto potřebujeme: 400 g špaldového kvásku (ke 40 g klasického žitného kvásku přidáme 1. den 90 g špaldové mouky a 90 g vlažné vody, 2. den kvásek opět přikrmíme 90 g špaldové mouky a 90 ml vlažné vody, tak kvásek převedeme na...
08.04.2020 20:05
Restovaný celer – super příloha třeba k pečenému kuřátku (ENG below) Na 4 porce potřebujeme: 800 g oloupaného celeru (bulva) 200 g cibule Polévková lžíce ghí Polévková lžíce kremžské hořčice 6 větších stroužků česneku Sůl, černý pepř a kayenský pepř Pořádně nahřejeme velkou pánev (aby...
07.04.2020 19:14
Smoothie pro dobrou imunitu: zdroj protizánětlivých omega-3 mastných kyselin, probiotických bakterií a vitamínu C  (ENG below) Na 2 porce potřebujeme: 250 ml konopného mléka a 1 čajovou lžičku chia semínek – rostlinný zdroj omega-3 250 ml kravského kefíru – zdroj probiotik pro zdravá...
03.04.2020 18:16
Hustá polévka s kroupami a červenou čočkou (ENG below) Na 2 l polévky potřebujeme: 500 ml hovězího vývaru (2 kostky hovězího bujónu) 100 g ječných krup 100 g loupané červené čočky 200 g oloupané a nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) Lžíce přepuštěného másla ghí 2...
Záznamy: 1 - 10 ze 56
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>